Assessment – de Birkman methode®
2bcoaching werkt met verschillende methoden om persoonlijke vaardigheden en gedrag op heldere wijze in kaart te brengen. Voor uitgebreide persoonlijkheidsprofielen werken wij met de Birkman methode®.

Deze methodiek sluit uitstekend aan bij onze missie:  ‘om mensen te helpen hun kwaliteiten en drijfveren effectiever te benutten’.  De Birkman methode ® is ontwikkeld om de effectiviteit van mens en/ of organisatie te verbeteren. De uitkomsten van het assessment veroordelen niet. De nadruk ligt op het inzichtelijk maken van overeenkomsten en verschillen tussen individuen, teams en organisaties. Wanneer deze verschillen beter gemanaged worden, zal het effect van gedane inspanningen tot betere resultaten leiden. Gedrag, interesses en behoeften worden in kaart gebracht aan de hand van een vragenlijst. U ontvangt een persoonlijk rapport over uw functioneren en uw functioneren in relatie tot andere mensen (hoe ziet u uzelf en hoe zien anderen u). Tevens krijgt u in beeld wat uw gedragsuitingen en uw behoeften zijn in voor u stressvolle situaties. Wat is uw reactiepatroon op intensieve prikkels en op welke wijze kunnen u en uw omgeving daar constructief mee omgaan.

Onze klanten zijn enthousiast over de resultaten van het gebruik van de De Birkman methode ® en gebruiken het o.a. als hulpmiddel bij:

  • Loopbaanbegeleiding/ carrièreontwikkeling
  • Reïntegratie
  • Werving en selectie
  • Outplacement begeleiding
  • Coaching
  • Conflicthantering
  • Teambuilding
  • Management development trajecten

Wij kunnen ons voorstellen, dat u meer zou willen weten over dit onderwerp. U kunt meer informatie krijgen via onze website door hier te klikken (meer achtergrondinformatie De Birkman methode ®, suggesties m.b.t. toepassingsmogelijkheden De Birkman methode ®. U kunt echter ook contact met ons opnemen door een e-mail te zenden aan info@2bcoaching.com. Wij maken graag tijd vrij om u telefonisch of in een persoonlijk gesprek antwoord te geven op uw vragen.